Logga in här

- ELLER -Ansök om medlemskap
 
 
 
Glömt ditt lösenord?

Välkommen till Ess årliga heldagskonferens! Fredagen den 6 oktober anordnas Ess konferens på Coor Konferens Tegelbacken i Stockholm. Konferensen håller på cirka 9.00 till 16.30, med registrering från 8.30. Frukost, lunch och fika ingår. Årets tema är Textens roll i det digitala landskapet och konferensen är öppen för alla som är intresserade av text, kommunikation och användarvänlighet.

Konferensen är fullbokad! Anmäl dig till konferensen senast den 22 september.

Med våra föreläsare utforskar vi vilken betydelse texter har för användarupplevelsen och får tillfälle att fundera över våra olika yrkesroller i det digitaliserade samhället. Flera språkkonsulter berättar om sitt arbete i det digitala med starkt användarfokus och vi utmanas även av andra yrkesgrupper som delar med sig av sina perspektiv.

Dagens läsare finns inte bara på webbplatser, utan även i appar, e-tjänster, spel och chattbottar. Hur kommer språkkonsulters kompetens in i det landskapet? Vilka andra kompetenser behövs? Vilken typ av rollöverskridande samarbeten krävs för att kommunikationen och helheten ska bli så bra som möjligt? Vad behöver den som beställer språkkonsulttjänster tänka på?

Vi har äran att presentera Samuel Stenberg som konferensens moderator. Han kommer att lotsa oss genom dagens alla spännande föredrag. Läs gärna vår intervju med Samuel om hans syn på sin roll som moderator och vad som gör konferenstemat så angeläget.

Textens roll i det digitala landskapet

Program

Dagen kommer att vara fylld av spännande programpunkter där vi berör temat från olika perspektiv. Här fyller vi löpande på med information om talarna och deras ämnen, så håll dig uppdaterad genom att titta in då och då!

Per Lundgren, Uppfatta
Per är språkkonsult och medgrundare av byrån Uppfatta. Han kommer att prata om skribentens och textens roll i framtiden och om hur Uppfatta jobbar för att vara bättre rustade för dagens projekt. Han delar med sig av Uppfattas framtidsanalys och av deras arbetsprocess som kommer från designvärlden.

Anna Emilsson, CSN, och Ingrid Herbert, Språkkonsulterna
Anna är huvudredaktör för csn.se och arbetar tillsammans med språkkonsulten Ingrid i ett tvärfunktionellt team med att bygga en ny webb med nytt syfte och ny grafisk profil. De kommer att prata om arbetet med att ge träffsäkrare vägledning till CSN:s många tjänster, samt utgångspunkterna de har haft för arbetet.

Anna Danielsson och Helena Wahlberg, Ping Pong
Anna och Helena är språkkonsulter och arbetar som produktägare för lärplattformen Ping Pong. De kommer bland annat att berätta om hur det är att agera språkrör mellan användare och utvecklare och hur språkkonsultens verktygslåda kan användas i arbetet med att designa e-tjänster framgångsrikt.

Erik Svensson, SEB
Erik är språkkonsult och anställd som copywriter på banken SEB. Han delar med sig av lärdomar från sitt arbete med att skriva dialog till SEB:s kundtjänstrobot Aida. Han berättar bland annat om utmaningarna med att förutse användarnas behov och med att förmedla en konsekvent tonalitet.

Malin Andersson, Viaplay
Malin jobbar som UX copywriter och har bakgrund som språkkonsult. Hon ger en inblick i sitt uppdrag, hur samarbetet med utvecklare och designers ser ut och vilken språklig kompetens som är viktig när man jobbar med UX.

Marie Sörlin, Språkrådet
Marie är filosofie doktor i nordiska språk, tidigare universitetslektor på Umeå universitet och numera språkvårdare på Språkrådet. Hon kommer att fördjupa sig i forskningen om den offentliga dialogen mellan enskilda och myndigheter på nätet – till exempel på Facebook eller forum på myndigheters egna webbplatser. 

Beata Nylén, Telia
Beata har under många år jobbat med självbetjäningstjänster med naturligt tal. Hon kommer att berätta om självlärande AI (artificiell intelligens) som grund för nya textbaserade gränssnitt som exempelvis FAQ’s och chattbotar. 

Lena Furberg, Funkify
Lena är språkkonsult, tillgänglighetsexpert och medgrundare av företaget Funkify. Hon håller i en energifylld workshop där vi får höra om Funkify som plug-in och varför man bör utgå från så kallade ”extrema användare” när man bygger och arbetar med webb. Vi diskuterar även vilken betydelse den nya europeiska tillgänglighetslagen kan få för olika branscher.

 

 


Tid och plats

Coor Konferens Tegelbacken
Tegelbacken 4 A, Stockholm

Fredag 6 oktober 2017
Klockan 8.30-16.30

 


Priser

Ordinarie:           1 900 kr
Medlem:             1 100 kr
Studentmedlem:  500 kr

Alla priser är inklusive moms.
Frukost, lunch och fika ingår i priset.


Anmälan

Anmälan är nu stängd; konferensen är fullbokad.