Konferenser

Ess-konferens 2022 – Kommunikation på distans

Efter pandemin har hemarbete blivit vanligare och det ställer nya krav på effektiv kommunikation. På konferensen fördjupar vi oss i ämnet och får lyssna på en rad spännande talare. Det kommer även att finnas utrymme till intressanta gruppdiskussioner.  

Tid och plats

Konferensen blir fredagen den 14 oktober klockan 8.30-16, på Westmanska palatset i centrala Stockholm.

Pris

 • Medlem i Ess: 1 200 kr
 • Studentmedlem i Ess: 500 kr
 • Inte medlem i Ess: 2 500 kr

Program

Talarna kommer att presenteras efter hand under sommar och tidig höst, här och på vår Facebook-sida

Hur fungerar skrivandet på Wikipedia?

Axel Pettersson Wikimedia 3 WMSEWikipedia är ett av världens största samarbetsprojekt, med nästan 60 miljoner artiklar på 320 språk, skrivna av över 100 miljoner användare. Men hur kan så många användare med olika bakgrund, på olika platser och med helt olika viljor gemensamt ta fram grundprinciper och riktlinjer och enas om vad som är relevant, hur en faktaruta ska se ut, vad som gör en referens trovärdig eller hur Löfstad slott egentligen stavas? Det, och lite annat, berättar Axel Pettersson från Wikimedia Sverige om.

Hur ser framtidens kommunikation ut och hur påverkar den kommunikationsbranschen?

Kommunikation består av flera komplexa processer och är inte bara en överföring av information från en punkt till en annan. När vi kommunikatörer pratar om kommunikation talar vi oftast om vad mottagarna har uppfattat och inte bara vad förmedlaren vill säga. Har det verkliga budskapet nått hela vägen fram? Enligt forskarna Mehrabian och Ferris så kan vi dela upp den mänskliga kommunikationen i tre huvudsakliga grupper; kroppsspråk, röstkvalitet och ord. Budskapet i sig som mottagaren uppfattar är baserat på 55% kroppsspråket, 38% röstkvalitet och 7% innehållet. Men vad händer då när spelplanen totalt ändras och kommunikationen blir mer och mer digital och sker på distans? Det, och lite annat, kommer Lina Edenfelt Holst prata om.

Lina Edenfelt Holst har länge jobbat inom kommunikation. Första tiden inom modebranschen för att senare bli mer intresserad av att genom kommunikation utveckla, motivera och stärka både individer och företag.

Vill du att vi meddelar dig när programmet fyllts på?

Fyll i din mejladress här så hör vi av oss!

  Anmälan

  När du fyllt i formuläret får du en kopia av den till din mejladress som bekräftelse på din anmälan. Har du frågor? Mejla oss på konferens@sprakkonsult.se

   

  Om Ess konferenser

  En del av Ess verksamhet är att anordna konferenser om språk. Vissa konferenser är bara för våra medlemmar, andra är öppna för vem som helst som är intresserad av ämnet. Tidigare anordnade vi även Begriplex, för alla som jobbar med språk och kommunikation i offentlig verksamhet. 

  Ess-konferensen

  Textens roll i det digitala landskapetVarje höst anordnar vi Ess-konferensen, en öppen heldagskonferens om aktuella teman inom språk och kommunikation.

  Läs mer om våra öppna Ess-konferenser 

  Våra medlemskonferenser

  Ess-konferensen 2017I samband med vårt årsmöte anordnar vi en halvdagskonferens för våra medlemmar, med fokus på kompetensutveckling och att utbyta erfarenheter.

  Läs mer om våra medlemskonferenser