Gör det svåra begripligt: kriskommunikation och terminologi

Vill du lära dig mer om kriskommunikation? Den 4 december håller kommunikationsstrategen Maria Niemi en introduktionskurs om just det ämnet. Anmäl dig senast den 1 december!

Kommunikation kan vara helt avgörande för om krishanteringen blir lyckad eller inte. Några av frågorna vi utforskar är: Hur kommunicerar man mitt i en kris? Hur kan man tänka kring tonalitet i en kris? Och vilka kanaler behöver man kommunicera genom för att nå alla som berörs av en kris?

Maria Niemi är kommunikationsstrateg på kommunikationsbyrån Hyvää. Hon har över 10 års erfarenhet av kriskommunikation från offentlig och ideell sektor, bland annat från Stockholms stadsbibliotek och fackförbundet Kommunal. Hon är också utbildare på Nackademin, Poppius och Södertörns högskola.

Kursen hålls via Zoom.

Varifrån kommer "terminologi" i rubriken?

Den 13 november hölls en annan kurs på temat att göra det svåra begripligt. Då höll nämligen Henrik Nilsson en kurs om terminologi. Han tog upp några olika typer av terminologiska uppdrag med verkliga exempel och gav tips, metodik och verktyg för hur de kan hanteras.

Anmäl dig till kurserna