Medlemskonferens 10 mars: program

Program Ess medlemskonferens 2017

Fredagen den 10 mars 2017 på Saturnus Konferens i Stockholm.

13.00 Registrering och mingel

13.10 Ordförande hälsar välkommen.

13.15 Pedagogiska kvartar där examinerade språkkonsulter ger konkreta tips och delar med sig av erfarenheter.

Frej Persson, språkkonsult och adjunkt i svenska vid Södertörns högskola. Frej ledde en pedagogisk kvart på temat exemplets makt – om exempelbaserad undervisning som metod för att skapa engagemang och förståelse.

Marianne Sterner berättade hur man får sanna byråkrater att utvecklas som skribenter och älska personlig skrivcoachning. Marianne har använt skrivcoachning i stället för, och som komplement till, kurser under 30 år som frilansande språkkonsult och fortsätter att göra det, nu som Riksbankens språkkonsult.

Sara Rösare är anställd på Språkkonsulterna och har skrivit boken Uppdrag textgranskning. Hon visade hur du använder Spåra ändringar i Word för att göra en textgranskning mer pedagogisk.

Suzanne Rosendahl gav oss sitt pedagogiska perspektiv på att leda, förändra och nå fram. Suzanne arbetar sedan många år på Stockholms universitet, bland annat som kursansvarig för Språkkonsultprogrammet. Hon har även sitt eget företag med språk- och kommunikationsuppdrag i både privat och offentlig sektor.

14.30–16.20 Maria Wolrath-Söderberg höll en workshop om pedagogik med utgångspunkt i språkkonsulters praktiska erfarenheter. Paus mitt i för kakbuffé.

16.20–16.30 Tack för i dag!