Ny hedersmedlem i Ess: Karin Helgesson

På årsmötet 10 mars 2017 utsågs Karin Helgesson till ny hedersmedlem i föreningen. Hon är universitetslektor och viceprefekt på Göteborgs universitet, och var med och startade Språkkonsultprogrammet på universitetet år 2012. De första eleverna tog examen år 2015. Göteborgs universitet blev därmed det tredje lärosätet efter Umeå att skicka ut nykläckta språkkonsulter i världen.

Karin Helgesson nominerades till hedersmedlem av några språkkonsulter från Göteborg. Under årsmötet berättade också flera av hennes tidigare och nuvarande studenter om hennes engagemang såväl för språkkonsultutbildningen som för hela vår yrkeskår.

– Vi är mycket stolta över att ha Karin som hedersmedlem. Hon är bra på att skapa länkar mellan utbildningen och arbetslivet i Göteborgsregionen, säger Michaela Gester, vice ordförande i Ess och själv utbildad på Göteborgs universitet.

Genom att skapa länkar mellan utbildningen och arbetslivet har Karin Helgesson bidragit till att många företag och arbetsgivare på västkusten insett vikten och behovet av språkkonsulter. På så sätt har hon varit med och skapat en bättre arbetsmarknad för hela yrkeskåren. Hon fortsätter att inspirera blivande språkkonsulter som föreläsare på Språkkonsultprogrammet.

Föreningen har nu tolv hedersmedlemmar. Bland dem märks till exempel forskarna Gunlög Sundberg, Lars Melin, Olle Josephsson och Lena Ekberg.