Anlita språkkonsult

I vårt konsultregister hittar du verksamma språkkonsulter runt om i Sverige. Du kan söka språkkonsulter efter kompetens, företagsnamn och förnamn. Konsulterna kan ta sig an uppdrag inom bland annat korrekturläsning, textgranskning och språkvård, samt hålla skrivkurser.

Sara Rösare

Företag: Språkkonsult Sara Rösare
Adress: Deldenäs 197
693 94 Åtorp, Örebro län
F-skatt: Ja
Telefon: 073-729 48 22
Mobil: 073-729 48 22
E-post: sara@sararosare.se
Webbplats: www.linkedin.com/in/sararosare

OM FÖRETAGET

Vill du få hjälp med en text? Bli en säkrare skribent? Eller veta mer om språkombud och språkutvecklande arbetsplatser? Hör gärna av dig till mig!

Jag skriver och bearbetar text i olika verksamheter, coachar andra skribenter och textgranskare, utbildar, föreläser och ger råd om bland annat begriplighet, inkluderande språk och språkutvecklande arbetsplatser. Jag arbetar med många olika typer av texter, men har en förkärlek för kund- och medborgarkommunikation och digitala kanaler.

Jag brinner lite extra för den pedagogiska delen av arbetet, inte bara när jag utbildar. Därför är de texter som jag har bearbetat ofta rika på tips och kommentarer till skribenten. Jag gillar att samarbeta, och de jag samarbetar med brukar uppskatta att jag både är uppmärksam på detaljer och tar hänsyn till sammanhanget runt en text.

Alla har rätt att förstå viktig information! Det är det som motiverar mig i arbetet. En annan drivkraft är att jag vill ge bra verktyg åt dig som skriver om sådant som påverkar människors liv.

Tillsammans med Anki Mattson har jag skrivit boken Uppdrag textgranskning (Prodicta, andra upplagan 2021). Jag har tidigare även skrivit artiklar för Språktidningen - några av dem kan du läsa om du besöker min LinkedIn-profil.

KOMPETENS OCH UTBILDNING

Lärosäte:
Stockholms universitet

Arbetsområden:
Skribentuppdrag
Webbtexter
Instruktioner
Skrivkurser/utbildningar
Korrekturläsning/textgranskning
Skrivregler
Språkvård
Informationsarbete
UX-skribent
Copywriter

Övriga områden:

Utbildar inom konceptet språkombud, för föreningen Vård- och omsorgscollege. Undervisar på skrivkurser och kurser i textgranskning på universitet.

Tillbaka