2021 – Berätta utan text

Temat för årets Ess-konferens är Berätta utan text. Vi kommer få lära oss om hur man kan berätta med illustration, animation, video och podd. Under dagen får vi lyssna på en rad spännande talare.

Den årliga Ess-konferensen vänder sig till dig som arbetar med språk, text och kommunikation. Kanske är du språkkonsult, kommunikatör eller webbredaktör? Oavsett är du välkommen till vår konferens för att lyssna på intressanta talare, mingla med andra språkintresserade och knyta nya kontakter.

Tid: fredag den 12 november klockan 9.00–16.00

Plats: Westmanska palatset, Holländargatan 17 i Stockholm

Pris: I priset ingår föreläsningar, lunch och fika på förmiddagen och eftermiddagen.

  • Ordinarie pris: 2 500 kronor
  • Pris för medlem i Ess: 1 100 kronor
  • Pris för studentmedlem i Ess: 500 kronor

Anmälan: Anmäl dig här senast den 30 oktober.

Kontakt: Har du frågor? Mejla till oss på konferens@sprakkonsult.se.

 

Talare

Kjell Thorsson om animering

Kjell Thorsson har arbetat många år med med animationer och illustrationer till interaktiva utbildningar. Både som frilansare och som anställd. För tillfället jobbar han med animation, form och illustration på Telias avdelning för interaktiva utbildningar, Telia Learning Production. Han skriver och ritar även böcker för barn. 

 

Emma Rendel om serier

Emma Rendel är serietecknare och illustratör. Hon har forskat på serietecknande, givit ut tre serieromaner och arbetar som lektor i illustration på Konstfack. I sin föreläsning kommer hon att prata om vad serier är extra bra på att kommunicera och hur serieläsande alltid måste vara ett samarbete mellan serien och läsaren för att fungera.

 

Kristina Knaving om visualisering

Kristina Knaving arbetar som senior forskare och interaktionsdesigner på RISE. Hon är civilingenjör i medieteknik och visualisering, och har arbetat med datavisualisering inom business intelligence-sektorn. Som del av sina doktorandstudier i interaktionsdesign medskapade och drev hon kurser i datavisualisering, bland andra en masternivå-kurs i datajournalistik och visualisering vid JMG i Göteborg. Hon har även jobbat kort som teknisk skribent. 

 

Sofie Jansson om video

Sofie Jansson är skrivpedagog och folkbildare. Hon har även utbildning inom film och tv samt en konstnärlig masterexamen i kreativt skrivande. På konferensen kommer hon att prata om video och hur man berättar med hjälp av rörliga bilder, med fokus på det riktigt korta formatet. Vad kan till exempel vara extra bra att känna till för den som vill sprida videoklipp med hjälp av plattformar för sociala medier?

 

Anders Svensson om podd

Anders Svensson är journalist och språkvetare. Han arbetar som chefredaktör för Språktidningen. Han leder också Språkpodden. Att göra språkpodd är enkelt och billigt. Men hur blir den bra? Anders guidar genom dagens utbud av språkpoddar och tipsar om knepen som får lyssnarna att stanna. Det handlar om att veta när det är dags att chilla och när det är läge att briljera.


Anmälan

Fyll i formuläret för att anmäla dig. Du får du en kopia till din mejladress som bekräftelse.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/sprakkon/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/sprakkon/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/sprakkon/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/sprakkon/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52