Välkommen till Ess nya webbplats!

Hej medlem!

Du surfar nu runt på Ess nya webbplats och vi hoppas du gillar vad du ser. Innan du kan slappna av och njuta av det nya och fräscha ber vi om din uppmärksamhet en kort stund. För det första är det några saker i din profil som du behöver uppdatera, vilket du kan läsa mer om under rubriken “Uppdatera din profil” nedan. För det andra har webbplatsen några nya funktioner, vilka förklaras kort under rubriken “Nya funktioner”.

Uppdatera din profil

Du kommer åt dina personliga uppgifter genom att klicka på ditt namn uppe i högra hörnet. Där kan du ändra befintliga uppgifter eller fylla i de nya fälten. Nedan presenteras den information som du av olika anledningar behöver uppdatera.

Skapa nytt lösenord
Vid exporteringen av medlemsregistret gick det inte att behålla lösenorden, vilket innebär att du måste skapa ett nytt. Vi hoppas att det inte ställer till några problem.

Välj vilka nyhetsbrev du vill prenumerera på
Högst upp i din profil kan du nu välja vad för slags mejlutskick du vill få från Ess. Du kan välja att få mejl om aktiviteter i din stad, om lediga tjänster eller endast om föreningen i allmänhet

Välj vilket universitet du läst vid
Under rubriken “Utbildning” kan du välja vilket universitet som du har läst vid. Du kan välja ett av de fyra lärosätena som erbjuder utbildningen. Standardalternativet blev vid exporten “Göteborgs universitet”, så om du har läst eller läser vid ett annat universitet ändrar du med fördel detta.

Ladda upp en bild
Du som hade en profilbild på den gamla webbplatsen kommer att märka att den inte följde med vid exporten. Därför får du gärna ladda upp en ny bild till din profil.

Var vänlig uppdatera dina arbetsområden
Eftersom arbetsområdena till viss del är ändrade, måste du välja vilka som just du arbetar med. Detta göra du längst ner under rubriken “Företag”:

Digital fakturering
I fortsättningen kommer alla medlemmar att få medlemsavgiften fakturerad via mejl. Därför är det extra viktigt att din mejladress är uppdaterad. Om du av någon anledning behöver en fysisk faktura kan du välja detta under “Kontaktinformation”.

 

Nya funktioner

Webbplatsen har fått en del nya funktioner som vid en första anblick kan kännas lite knepiga att bekanta sig med. Men frukta inte, här får du en knuff i rätt riktning.

Du kan logga in med din mejladress
Nu kan du logga in med din mejladress såväl som ditt användarnamn. Välj vad som känns bäst. Ess gillar valfrihet.

Menyn och medlemsmenyn
Medlemsmenyn hittar du uppe i sidans högra hörn. För musen över den lilla pilen vid sidan av ditt namn så dyker den upp. Den är, som du kanske märkt och gissat, inte tillgänglig för en besökare som inte är inloggad. Huvudmenyn innehåller samma sidor oavsett om man är inloggad eller inte. I medlemsmenyn hittar du registret över föreningens medlemmar, information om sektionerna, artiklar av olika slag, protokoll samt information om lediga jobb som för tillfället utannonseras på webbplatsen.

Filtrera och prenumerera på kalendariet
En stor ny förändring gäller kalendariet. Varje sektion (plus Göteborg och Lund) har nu en egen kalender. Du kan välja vilken eller vilka av kalendrarna som du vill ska synas i kalendariet. Du kan dessutom välja att prenumerera på de olika kalendrarna, så att du synkroniserar kommande evenemang direkt in i din digitala kalender. Då kan du också välja vilka av kalendrarna som du vill prenumerera på.

 

Vi hoppas att du gillar utseendet och funktionerna hos den nya webbplatsen. Hör gärna av dig till webbredaktor@sprakkonsult.se om du har några frågor. Tack för din uppmärksamhet!