Ess ordnar heldagskonferens den 8 november

Den 8 november bjuder vi in till konferens på temat tillgänglig webb. Under föreläsningar och workshoppar kommer vi bland annat att utforska hur språkkonsulter och kommunikatörer kan arbeta med UX-writing och webbtillgänglighet i praktiken.

Anmälan har stängt.

Plats: Saturnus konferens, Hornsgatan 15 i Stockholm

Tid: 08.30–17.00, fredagen den 8 november

Webbtillgänglighet

På förmiddagen kommer Tommy Olsson från DIGG att prata om vad webbtillgänglighet är, varför det är så viktigt och hur man kan jobba med det. Vi får bland annat lära oss mer om textekvivalenter, textning och syntolkning på webbplatser, och delta i diskussionsövningar. Tommy är specialist på webbtillgänglighet och har en bakgrund som systemutvecklare med fokus på användargränssnitt och tillgänglighet.

UX-writing

Efter lunch lär vi oss om UX-writing och användarupplevelser under ledning av Pernilla Axelsson, som är UX-writer, copywriter och innehållsstrateg. Pernilla kommer bland annat att prata om microcopy, det vill säga korta texter som hjälper webbplatsbesökaren att hitta informationen som hen letar efter. Logiska flöden på webbplatser står alltså i fokus under eftermiddagen.

Läget i terminologi-Sverige

Språkrådets terminologer gör under dagen en instickare och berättar om läget i terminologi-Sverige.

Hör av dig till konferens@sprakkonsult.se om du har frågor om konferensen.

Lämna en kommentar